Burendag 2016, een mooi moment om over geluidsoverlast te praten

A.s. zaterdag is het Nationale Burendag 2016. Dat is een mooi moment om met je buren over geluidsoverlast te praten Als je als buren last van elkaar hebt, dan is het niets vervelender om elkaar daarover aan te spreken. De drempel is vaak hoog. Maar het feit is, hoe beter je met elkaar op kan schieten, hoe makkelijker is het om elkaar aan te spreken.

Goede buren

En niet alleen aanspreken is makkelijker, ook zul je wat sneller geneigd zijn een overlast door de vingers te zien. Het spreekwoord luid niet voor niets: beter een goede buur dan een verre vriend. Blijk dus altijd vriendelijk en redelijk naar elkaar. En als je ziet dat je je buren een keertje kunt helpen, doe dat dan ook. De geste krijg je vast wel een keertje terug, als je bijvoorbeeld zelf een feestje hebt en het enigszins rumoerig is.

Burendag 2016

Op 24 september viert Nederland voor de elfde keer Burendag. Voorgaande jaren was het steeds een groot nationaal feest. In 2015 deden in heel Nederland bijna 1 miljoen mensen mee! Samen ondernamen zij allerlei activiteiten die de buurt leuker maakten en hen nader tot elkaar brachten. Burendag is een initiatief van Douwe Egberts en het Oranje Fonds en wordt ieder jaar in het vierde weekend van september gevierd. Op de nationale Burendag 2016 kun je gezamenlijk met de buren een leuk initiatief organiseren of gewoon bij elkaar komen om met elkaar te kletsen. Een mooi moment om kennis te maken met de buurt.  Wil je weten of er in de buurt een feest wordt georganiseerd, kijken dan op de website van Burendag.

Oranje Fonds

Het Oranje Fonds steunt sociale initiatieven en bevordert het contact tussen mensen. Ook met de Burendag 2016 willen zij mensen dichter bij elkander brengen.  Voor meer informatie over het Oranje Fonds, kijk op de website.

Tags: ,

Geef een reactie