Isoleren van je woning

Een goede isolatie van de constructie van de woning lost in de meeste gevallen al heel wat op betreffende geluidsoverlast. Vaak sla je twee vliegen in één klap: naast geluidsdemping scheelt het op jaarbasis ook nog eens op de energierekening. Wat betreft het dempen van geluid staan de volgende vormen van isolatie in de top drie: vloerisolatie, plafond- en dakisolatie en (spouw)muurisolatie.

Met geluidsisolatie houdt u geluid binnen of juist buiten een ruimte. Denk bij het buiten houden van geluid bijvoorbeeld aan burengeluid of verkeerslawaai in uw woning of motorgeluid in uw auto of boot. Bij het binnen houden van geluid kunt u denken aan het geluid van uw muziekinstallatie.

Wat is geluidsisolatie?

Geluidsisolerende platen kunt u herkennen aan de hoge densiteit en daarmee het gewicht. Het zijn vaak stugge massaplaten gemaakt van materialen als bitumen of butyl rubber. Veel aanbieders van geluidsisolatie prijzen de verkeerde producten onder de noemer ‘geluidsisolatie’ aan. Men gebruikt dit woord vaak als verzamelterm: ook voor absorptie en trillingisolatie. Hierdoor denkt u wellicht dat absorptiematerialen zoals noppenschuim en piramideschuim geluid isoleren. Niets is minder waar. Voor het isoleren van geluid dient u gewicht toe te voegen. Hiermee wordt de ondergrond stijver gemaakt, waardoor geluidsgolven terugkaatsen. Dit resultaat zult u niet krijgen door lichte materialen zoals schuimpanelen of zelfs eierdozen tegen de muur te plakken. Gun uzelf (of uw buren) privacy en (nacht)rust. Koop daarom de juiste oplossing voor uw geluidsprobleem.

Geef een reactie