Als je verschillende forums er op naleest, dan merk je dat mensen soms moeite hebben om de politie te bellen bij geluidsoverlast. Ze vinden het een te hoge drempel. Toch is dit onterecht. De politie is zeker bereid te luisteren en als zij opmaken dat de klacht serieus is, er ook langs gaan. Het blijft een feit dat je bij geluidsoverlast altijd eerst moet bepalen of je het zelf op kan lossen, door met de veroorzakers in gesprek te gaan. Maar soms is dit toch niet gewenst, omdat er bijvoorbeeld al een langslepende ruzie is of als er veel alcohol aan te pas komt bij de veroorzakers. Dan is het raadzaam om toch de politie erbij te betrekken.

Wat is geluidsoverlast?

Op hun eigen website zegt de politie: “Wat is geluidsoverlast? Als u last hebt van geluid dat door anderen wordt veroorzaakt. Bijvoorbeeld een laag overvliegend vliegtuig om 06.00 uur ’s ochtends, een kroeg die te laat de deuren sluit, ruziënde buren of een boormachine. Wettelijke normen zorgen ervoor dat u niet te veel last hebt van geluid dat door anderen wordt veroorzaakt. De politie gaat na of iedereen deze normen naleeft. Is er geluidsoverlast en kent u de veroorzaker? Ga dan even langs en probeer samen een oplossing te vinden. Lukt dit niet? Bel dan met de politie. Wordt de overlast veroorzaakt door een horecagelegenheid of door groepen jongeren in de buurt? Neem dan onmiddellijk contact met de politie op. Bij overlast door een horecazaak kunt u ook de gemeente inschakelen. Zij kunnen bestuurlijke maatregelen opleggen aan de eigenaar van de horecazaak.”

Contact met de politie

0900-8844U kunt de politie bereiken op telefoonnummer 0900-8844. Zij zijn 24 uur per dag, zeven dagen in de week bereikbaar. Indien er een dreigende situatie is of acuut gevaar, bel dan 112.

<script async src=”//pagead2.googlesyndication.com/pagead/js/adsbygoogle.js”></script>
<!– GOeindartikel –>
<ins class=”adsbygoogle”
style=”display:block”
data-ad-client=”ca-pub-7634184388001215″
data-ad-slot=”5825750485″
data-ad-format=”auto”></ins>
<script>
(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});
</script>